Menyar

Dette produserer vi på garden:

Bringebær,  jordbær.

Økologisk rips, solbær, plommer, eple, rabarbra.

Mandelpoteter, Pimpernell-poteter, raudbeter, sukkererter, purre, gulrot, kålrot,  salat,  div. urter.

Svinekjøt,  hønsekjøt,  brune egg frå utegåande høns.
Braud (flatbrød), kling (lefse). 
Steinomnbrød.Øl, mange sortar

Dette  sankar vi:

Blåbær,  molter,  tyttebær, sopp, ramslauk.

Dette får vi levert av lokale småskalaprodusentar:

Røye frå Telemarkrøye AS, Fyresdal

Kalvekjøt og lammekjøt frå Rørtveit gard, Flatdal

Sauekurv frå Vesaas, Vinje

Honning frå John Arthur Haugen, Flatdal

Ekte geitost frå Barbro Stordalen, Tinn

Økologiske eple og eplemost frå Nordre Nes, Sauherad
Øl frå Fjellbryggeriet, Tuddal. Kortreist mat frå storprodusentar:Chevre (kvit geitost) frå Haukeli, Vinje

Kviteseidsmør frå Tine

Brød og kaker frå Aasmundsens Bakeri, Flatdal

Vi kan servere denne lunsjen: 

Natadalsdugurd med lokal mat.

Kr 420,- pr person. Minstepris: kr 8000

Varmrøykt røye frå Fyresvatn

Saus innåt røykt fisk: Blanding av chevre frå Haukeli og rjome.

Sursild med eigne skogsbær.

Fiskekabaret.

Natadals fylte egg, dvs. fylt med kokt plomme blanda med majones og karri. Med kruspersille.

Traug med spekemat (fenalår, spekeskinke, fårepølse)og melon

Rjome 

Eggerøre av egg frå garden

Potetsalat

Waldorfsalat.

Grøn salat, i sesongen frå Natadal

Dressing

Kald, røykt svinekam frå Natadal

Ostefat: Kvit geitost, brun geitost frå Barbro Stordalen, Tinn,  krydderost, Brie, Gräddost.                           

Bringebærsyltetøy, frysetøy av bær frå eigen hage.

Solbærsyltetøy frå eigne solbær.

Kviteseidsmør 

Varm mat:

Rjomegraut

Steikt vesaaskurv

Kålrotstappe med kålrot frå åkeren

Kvit saus med purre dyrka på Natadal

Rørte Natadalstyttebær

Omnsbakte mandelpoteter frå Natadal. 

Steikt Fyresdalsrøye

Agurksalat

Dessert

Sukra Natadalsrips med vaniljesaus

Mettes ostekake med bringebærsyltetøy

Mettes karamellpudding basert på gardens egg

Sjølvplukka molter i moltekrem.

Brød

Mettes heimebakte rundstykke

Mettes bakaromnsbakte brød

Sjøormbrød frå Aasmundsens Bakeri

Braud (flatbrød)

Kling (lefse)

Kaffi.

Vi må ta atterhald om at nokre av produkta er sesongvarer, og kan bli skifta ut med noko tilsvarande. 

Middagar

Hovudrettar

med smakar frå Natadals (nøttedalens) natur

Til vanleg må ein tinge desse rettane 14 dagar på førehand

(Prisane er per person, og når det er minst 10 personar i gruppa. To gongers servering. Prisane i parentes er for à la carte, og når det er under 10 personar)

Kvardagsmiddagar

med vanlege kokte Pimpernell-potetar frå Natadal eller ris:

*

Gryterett med salat og dressing.

(Kan vera basert på kalv eller lam frå Rørtveit eller elg og svin frå Natadal)

Kr 190 (205)

*

Lys lapskaus med svinekjøt frå garden. Flatbrød frå Fyresdal.

Kr 190 (205)

*

Steikt Fyresdalsrøye med rjomesaus og agurksalat.

Kr 230 (250)

*

Spa eller fersk suppe og kjøtt med poteter og sursøt saus.

Kr 245 (265)

*

Flesk og duppe med graslauk og gulrot.

Kr 245(265)

*

Kjøttkaker med kålstuing.

Kr 265 (285)

*

Lam-i-kål (Fårikål).Lam frå Rørtveit.

Kr 225 (245)

Festmiddagar:

Potetane er fram til seinvinteren Natadals eigne mandelpoteter. Ein kan velje mellom desse tilberedingane:

– Vanleg kokte poteter

– Omnsbakte poteter, m/olivenolje og krydder

– Fløytegratinerte poteter

*

Vesaaskurv frå Vinje

(Salta og røykt sauepølse, steikt i skiver)

Med gardens kålrotstappe, kokte poteter, og kvit purresaus

Kr 230 (255)

*

Gardens edelgris som skinkesteik. 

Saus, steikte rotgrønsaker, evt. surkål og tyttebær.

Kr 255 (275)

*

Nakkekotelettar av gardens gris.

Med wok-grønsaker.

Kr 255 (275)

*

Røykt svinekam frå gardens edelgris

m/woka rotgrønsaker frå åkeren. Serverast med saus av sjølvplukka skogssopp.
Kr 265 (285)

*

Lammesteik frå Rørtveit med steikte rotgrønsaker frå åkeren.

Serverast med fløytesaus.

Kr 285 (295)

*

Røykte lammeskankar

med gardens gulrøter og kålrot. Rjome og braud. Skal ikkje vera potetar til. Etast med hendene. 

Kr 285 (315)

*

Urtefarsert lammelår 

med eigne sukkererter francaise, gulrotpuré og stua grønkål

Kr 295(320)

*

Tradisjonell kalvesteik
(av kjøttfe frå grannegarden Rørtveit)

med steikte rotgrønsaker, fløytesaus og tyttebær

Kr 290 (315)

*

Nattsteikt lokal elg

med  viltsaus, steikte rotgrønsaker, steikt sopp og tyttebær

Kr 310 (335)

*

Hjortesteik

med viltsaus, rotgrønsaker, steikt sopp og tyttebær

Kr 310 (335)

*

Reinsdyrsteik

med viltsaus, rotgrønsaker, steikt sopp og tyttebær

Kr 310 (335)

*

Heilsteikt oksefilet

med wok-grønsaker

Kr 345 (370)

*

Dags innbakte svineindrefilet

(gardens edelgris) med urtekrem. (Verten sjølv er kokk!)

Med smørsteikte grønsaker (Sjampignon, sukkererter, gul og raud paprika, squash, lauk)

Kr 360 (385)

*

 Reinsdyrfilet

med viltsaus, wok-grønsaker, steikt sopp og tyttebær.

Kr 375 (405)

*

Rjomegraut og spekemat.

Rjomegrauten blir servert. Spekematbuffet: Birkebeinerskinke, fenalår, fårepølse, morrpølse, eggerøre, Waldorfsalat, potetsalat, grøn salat, rjome, braud, brød og kviteseidsmør.

Kr 355 (375)

*

Jolemiddag

Gardens gris som ribbe og medisterkaker. Medisterpølse. Surkål, tyttebær, saus.

Kr 275 (295)

Tussejuvs løyndomar

(Forrettar):

*

Varmrøykt og marinert røye frå Fyresvatnet.

Serverast m/ chevre-rjomesaus, frisk salat frå åkeren

og tyttebær med heimebaka flatbraud og kviteseidsmør.

Kr 105 (120)

*

Røykelaks med eggerøre

Kr 105 (120)

*

Krotlefse med rjomesalat, sprøsteikt 

spekeskinke og blåbær.

Kr 115(125)

*

Spekeskinke og asparges med chevre-rjomesaus

Kr 115 (125)

*

Skalldyrcoctail 

på terteskjell

Kr 105 (115)

*

Blomkålsuppe

Kr 95 (105)

*

Oskoreias spesialitetar

(Dessertar, med kaffi etterpå)

*

Gardens rips med vaniljesaus

Kr 85 (95)

*

Gardens hermetiske plommer med krem

Kr 85 (95)

*

Sjokolademousse med krem

Kr 85 (95)

*

Mettes karamellpudding basert på gardens egg

med nøtteflak og krem.

Kr 105 (115)

*

Mettes ostekake med bringebærfrysetøy.

Kr 100 (115)

*

”Kivlemøyans draum”: 

Eggedosis m/sjokolade, rom og skogsbær.

Kr 105 (115)

*

Moltekrem.

Sjølvplukka molter frå Åmotsdal

Kr 115 (125)

*

Tilslørte bondepiker (Burka-budeier)

Med eple- og bringebærsyltetøy
Eple frå Nordre Nes i Gvarv og bringebær frå Natadal

Kr 105 (115)

*

Is med varme skogsbær. Sjølvplukka blåbær, bringebær og bringebær.

Kr 115 (125)

*

Riskrem

Kr 95 (105)

Dugurd (lunsj)

(Merk at til dugurd er det berre enkel borddekking med løparar på borda. Men alle dugurdmenyane kan serverast om kvelden som middag med festbordoppdekking. Tillegg for kveldsservering er kr 45 pp.)

*

Natadalsdugurd med lokal mat

(Sjå spesifikasjon over)

Kr 420 (Minstepris: kr 8400)
*

Stor lunsjbuffet 

(Sjå spesifikasjon på våre Cateringsider)

med mange varmrettar, kaldrettar, dessertar, kaffi, kake el. lefse.

Kr 445 (Minstepris: kr 10 500)

*

Liten lunsjbuffet 

med ein varmrett, mange kaldrettar, enkel dessert, kaffi, lefse.

Kr 350 (Minstepris: kr 7000)

*

Lunsjtallerken

 + varmrett + dessert. Kaffi.

Kr 290 (310)

*

Rjomegraut og spekemat

Med salatar, eggerøre, m.m. Kaffi.

Kr 355 (375)

*

Vesaaskurv 

(Salta og røykt sauepølse, steikt i skiver)

Med kålrotstappe, kokte poteter og kvit purresaus.

Purre, kålrot og potet er sjølvdyrka.

Enkel dessert, kaffi.

Kr 290 (310)

*

Heimelaga ertesuppe.

Med gardens kjøt. Loff, smør. Kaffi.

Kr 140 (150)

*

Natadals femrettars festmeny

I

Røykt røye frå Fyresdal.
Serverast med chevre-rjomesaus, gardens friske salat og tyttebær.

Saman med braud frå Fyresdal og kviteseidsmør.

II

Avocadosalat med hasselnetar og basilikum.  

III

Gardens edelgris som skinkesteik med steikt eple og gardens hasselbakte mandelpotet.

Aromatisk fløytesaus med grøn peppar. Gardens rotgrønsaker. Ripsgelé frå hagen.

IV

Vellagra kvit geitost og kokkens rabarbrachutney.

Serverast med heimebaka knekkebrød og kjeks.

V

Dessert: «Kivlemøyans draum»

Eggedosis basert på gardens egg med sjokolade, rom og sjølvplukka skogsbær.

Kaffi og lefse smurt med kviteseidsmør (Telemarkskling)

Kr 620 (Minstepris: kr 6200)